Kalcer d.o.o. - sve za suvu gradnju
E-mail
Kalcer - Slovenščina Kalcer - English Kalcer - Deutsch Kalcer - Italiano Kalcer - Srpski
O podjetjuPonudbaKontakt
suhi
Prodajni center za suho gradnjo
Artikl meseca
logotip
  www.kalcer.si
Novost u našem asortimanu AMPACOLL

LEPAK AMPACOLL 310 ml je specijalna zaptivna masa, koja se koristi na spojevima zida i folije.

Primena parne brane je od izuzetnog značaja za očuvanje izolacije i podkonstrukcije. Pažnja se pre svega obraća na spojevima parne brane, gde se brana preklapa, a spojevi se lepe trakom. Međutim zanemaruje se spoj zida i folije, a upravo je to mesto gde može doći do najvećeg kondeza. U zimskom periodu na fugi od 2 mm parne brane može se stvori čak i do 130 gr kondeza u periodu od 24 h.
Postoje različita rešenja u vidu lepljenja trake, ali zbog lošeg prijanjanja trake, mora se koristiti i specijalni prajmer pa je to skuplje rešenje koje iziskuje više vremena. AMPACOLL je zaptivna masa koja odlično prijanja uz zid i odličan je zaptivač, čime se postiže totalno stopiranje ulaska vlage kako u izolaciju, tako u podkonstrukciju.Prednosti AMPACOLL-a:
- prajmer nije potreban
- ugradnja od 0°C do 50°C
- postojnost od -20°C do +80°C
- trajnost >20 godina

Primena: Da bi se aplicirala, podloga mora biti zdrava, čista, suva i bez prašine i masnoća. Ukoliko postoje velika udubljenja ili neravnine, moraju biti izravnate sa dodatnim materijalom. Kontinuirano primeniti 8 do 10 mm debljine na podlogu. Kada se nanese AMPACOLL, folija treba da se lako i ravno pritisne. Vreme sušenja 2 - 3 dana. Kratko vreme provetravanja poboljšava vezivanje i brzinu sušenja. Ova tehnika omogućava montažu bez upotrebe ivičnih letvica. U mnogim slučajevima ivične lajsne takođe obezbeđuju pričvršćivanje za unutrašnju oblogu.


štukaturni
© Kalcer d.o.o.
Infonova